torsdag 20 december 2007

Avblåst för halvleksvila.

Nu är det jul. På riktigt. Fyra månader och fyra dagar har passerat förbi sedan jag - Hanna, i en bättre begagnad Pegeaut för första gången satte min fot i lilla Suchy. Känslan av att vara en liten flicka, mitt ute i ingenstans, inkapabel (nästintill) att föra konversation, boendes hos okänningar långt från mor och far och helt helt ensam - är nu som bortblast. Istället har hon blivit vuxen, en invånare i Suchy, kapabel till att föra en konversation (om än något knaggligt stundtals), boendes hos en underbar familj och dessutom kommer hon, alldeles strax, inte vara alls ensam utan helt nära mor och far (som just nu antagligen sitter i någon kö på autobahn).

Tiden har gått fort. Jag blir tvungen att ta till denna gamla klyscha, men det är just sa jag känner - särskilt nu i efterhand. Dock är det mycket jag har hunnit uppleva och mycket jag lärt mej: hur det är att laga mat på gasspis (toppen, min mjölk bränns sällan nu förtiden), hur en Sodastream fungerar (måste införskaffa en sådan till Hajom), att barn överlever på chokladflingor och nutella (dock inget jag ska föda mina eventuella med), att vara manjack och gilla ordning och reda med raka linjer och rena golv inte går bra ihop med att leva tillsammans med barn, att alperna är lika vackra i verkligheten som på vykorten, att Schweizisk damfotboll ligger på en helt annan nivå (lägre) än den svenska, att Sverige är ett helt underbart land och att vänner och familj där hemma faktiskt är de bästa (då de är lite på avstand)!

Nu stundar halvleksvila. Pafyllning av energi i form av mammas härliga julmat, behövlig massage (äntligen!) efter åtskilliga "Hanna Häst-lekar" och paus från barn som skriker Blä! vid matbordet, som prompt vill leka barbie och som talar ett språk utan å, ä och ö. Istället för för golvmoppning och lunchlagning blir det nu skidåkning och istället för bloggande...ja, då blir det något annat kul.
Vill därför passa på att önska mina bloggläsare en riktigt GOD JUL! Och en fin början på det nya aret!
Jag aterkommer, var sa säkra!






1 kommentar:

ingemarosiv sa...

GOTT NYTT ÅR och GOD fortsättning på det nya året.
Huset på Hilmelund står kvar och blommorna blivit vattnade i dag.
Hälsa övriga familjen och ha det så bra.
Nyårshälsningar
från
Siv o Ingemar